Monori Keringő - Török Árpád - Tenyésztő! Monori események,emberek, galambtenyésztés és a lovak szeretete egy honlapon.
Monori Keringő - Török Árpád - Tenyésztő! Monori események,emberek, galambtenyésztés és a lovak szeretete egy honlapon.

   Monori események, emberek, galambtenyésztés, és a lovak  szeretete egy honlapon!   

Kattints a galériára, válassz képtárat! - Drück auf den galerie,und wahle zwischen
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÓTÁR/DICTIONARY 
-Információk - Üzenetek 1 - Information-botschaft - MONORI KERINGŐ FAJTAKLUB
 
Kedves látogató!
 
 
 
 
 
Ezen a honlapon mindíg történik valami.

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket.Jó szórakozást nektek

Új képek

a galériában 

lovakat szerető

látogatóknak! 

 

   

 

 
Fórum/CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Email címem:tarpad3@citromail.hu

    Skypen is...  tarpad2 

 
- Információk - Üzenetek 2

 Monori évi Börzék!

 

   

    Karbantartok!

 Érdek: Barna IstváTel: 06203271146

 

   Kossuth Lajos u.

( Monorierdő felé esővégénél találod a börzét )

 
időjárás a dúc mögött - Das wetter hinter deh taubenschlag

           ^

    ( KATT )

 
e2
 
Látogatók
 
Látogatók
free counters
 
GALÉRIA MONOR! Rengeteg képpel - GALERIE GALAMBOK - LOVAK - EMBEREK - ESEMÉNYEK
GALÉRIA MONOR! Rengeteg képpel - GALERIE GALAMBOK - LOVAK - EMBEREK - ESEMÉNYEK : Monori Simafejű Tollaslábú fajtaismertető ( fajtaelismertetésre váró )Képtárak: Súgó

 Monori simafejű tollaslábú keringő

fajtaismertetése

 

( fajtaelismertetésre váró ) 

 

Származási hely:

Magyarország, Monor város és környéke.

A tenyésztés alapját az 1930-as években oly közismert „monori ganzli storczi” és az- azóta bekeresztezett  tollaslábú keringő fajtájú galambok alkotják. A fajta kialakítása Tóth Imre tenyésztő ízlésvilága alapján indult el, de rajta kívülálló okok miatt abbahagyta a fajta elfogadtatását. Mészáros Ferenc budapesti tenyésztő vette át a fajta elismertetésével járó teendőket.

Jelenleg erős szelekcióval történik a fajta domináns jegyeinek rögzítése.

Jól repülő, nevelő és dúcszerető fajta. Élénk tekintetű és mozgású, nyugodt vérmérsékletű keringő galamb.

 

A küllem főbb jellemzői:

Közepes termetű, melltől a farok végéig 22-24 cm hosszúságú, középmagas állású, közel vízszintes tartású, széles emelt mellű, simafejű, lábtollas keringő fajta.

           

Fej:

A testméretéhez viszonyítva arányos. Az enyhén ívelt homloka, lapos ívű  fejtetőben folytatódik, és a lekerekített tarkóba szabályos ívben megy át. (szilva fej )

 

Szem, szemgyűrű:

Szemek a fej méretével arányosak, a szemgolyó kissé kiálló. A szemek színe barnás árnyalatú ún. bükkönyszem. A szembőr kör alakú, egysoros, finomszövetű, halványsárga árnyalatú. (pacal színű)

 

Csőr:

A középhosszú méretű 14-17 mm. Tőben erős, enyhén lefelé irányuló. A felső káva töve a homlokhoz tompaszögben csatlakozik. Minden színváltozat csőrszaruja világos. Az orrdudorok simák, alig kiemelkedőek, felületük fehéren porozott.

 

Nyak:

Közepes hosszúságú, tőben erős, a fej irányában fokozatosan elvékonyodó. Tartása függőleges, a torokrész jól kikerekített.

 

Mell:

A test méretével arányos szélességű, alig emelt,enyhén előre domborodó. A vállbúbokat a nyaktő, és a mell tollai részben takarják.

 

Hát:

A derék felé enyhén lejt, és egyenletesen elkeskenyedik a farok irányában.

 

 

Szárnyak:

A test oldalaihoz feszesen simulók,  a hátat jól takarják. Az elsőrendű evezők szorosra zártak, a végeik a farokra fekszenek, de az ellenkező oldaliak egymást nem keresztezik, és a farok végét nem érik el.

 

Farok:

Közepes hosszúságú,  keskenyre zárt, tollai a hát lejtését követik  törés nélkül.(ceruza farok ) Végei a talajt nem érintik, a kormánytollak száma 12. Zsírmirigyes fajta.

 

Lábak:

Középhosszúak, a csűd és az ujjak a karmokig tollal fedettek. Az ujjakat borító tollak az ujjak közötti réseket részben takarják. A szélső ujjak tövéről növők 1-2 cm hosszúak, és ívben hátrahajlóak. A karmok színe a csőr színével megegyező.

 

Tollazat:

Dús, tömött, a testre feszesen simuló. A színek tiszták és lakkosak.

 

Színváltozat:

Fekete, barna, vörös, sárga, kék és világoskék szívhátú színváltozatban fordul elő.

 

Rajzváltozat:

Az alapszín fehér, a fajtára kizárólagosan jellemző szívhátú rajzolattal. Fehér a fej, a homlokfolt (hód), vagy koronacsepp (pont) kivételével; az előke, amely a  begy közepéig ér; továbbá fehér a derék és a has. Színes a nyak az előke kivételével. A szimmetrikus szívrajzot a vállakat és a hátat fedő színes tollak alkotják. Az alaprajzos változatnál színes a kormánytoll a fedő és támasztó tollakkal együtt. A fehérfarkú változatnál a kormánytollak fehérek az alsó támasztó tollakkal együtt; a felső fedőtollak színes pántot képeznek (pántos farkú). A párnásfarkú változatnál a kormánytollak  fedő és támasztó tollakkal együtt fehérek.

 

Súlyos hibák:

Aránytalan, vékony, hosszú test. Meredek testtartás, hosszú lábak, aránytalanul hosszú nyak. Vörös szemgyűrű. Felemás vagy tört szem. Túl hosszú, vékony, görbe, sötéten pigmentált, nyitott csőr. Leeresztett szárnyak. Nyitott vagy éltollas farok. Eltérő színű kormánytoll a farokban. Az előírt rajzolattól durva eltéréssel, fehér tollak a színes mezőben, vagy színes tollak a fehér mezőben. Túl nagy lábtollazat. Tollatlan lábujjak.

           

Enyhe hibák:

A homlokfolt túlér a szemek vonalán; a koronacsepp fröcsköltsége. Az előkében a rajz túl magasan vagy túl mélyen záródik (torkos vagy nyitott elejű). Az alaprajzolatú változatnál fehér tollak az alsó támasztótollak között. A derékon vagy a combokon előforduló színes tollak.   A sarok izületnél megjelenő sarkantyú tollak. Nem intenzív tiszta szín.

 

Gyűrűméret:

Átmérő – 8 mm

 

 Értékmérő külle mi jegyek elbírálási sorrendje:

 fej,szem  ,szemgyűrű ,testnagyság ,tollas láb ,a csőr és színe ,rajzolat,  állás.

 

 

 

 

 

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
ora
 
Linkajánló + monori keringő videója - Link empfehlen monorer tumler videos
 
számláló
Indulás: 2006-11-12
 
GALAMBBETEGSÉGEK
Mért jó galambászni?

Mert jó és kész.
Szeretem őket.
Bosszantom vele a nejem.
Szomszédok örömére.
Mert szépek.
Jó galambot fogni.
Így letudom sz.a szomszédot.
A tenyésztés öröme.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
TÖRÖK TENYÉSZET ÚJ VIDEÓI - KATT A KÉPEKRE!

 

 

 
Üzenő a látogatónak
 Köszöntök mindenkit!  

   jó szórakozást. 

 A galambászat egyfajta betegség!

 ( csak időnként fertőz )

 
2000. óta tenyésztek monori keringőt. 
 
 A tenyésztés olyan mint egy festmény,soha nem lesz kész csak ha a festő meghal.
 
 Üdv.
Török Árpád
 
 
Török Tenyészet
 
-Információ- Üzenetek4

Tenyésztőtársak!   Regisztráljatok a honlapomon,így elsőkézből kapjátok az információkat

Már Lovakról is!

Jó fej!

 

 

Jó fej! 

 

 

 
NÉVNAP KÖSZÖNTŐ

 
Látogatók a világból
Geo Visitors Map
 
Tartalom

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!